جمعیت شیراز و اینکه بدایند جمعیت شیراز چقدر است بحثی بسیار جالب و جذاب است. دوست داران سارجو و علاقه مندان به شهر زیبای شیراز هدف ما از ارائه ی مطلب زیر بررسی جمعیت شیراز و تغییرات آن طی سال های اخیر است. در ادامه جمعیت شهر شیراز (مرکز استان فارس) را از سال 1390 تا 1398 برای شما با توضیحات لازم شرح خواهیم داد. برای اینکه بدانید جمهیت شیراز در طی سالهای اخیر چه نواساناتی داشته است، باما همراه شوید.
شیراز، شهری زیبا و تاریخی و حتی افسانه ای در ایران و یکی از معروف ترین مناطق کشور است .از دیرباز تا کنون مهد فرهنگ و زیبایی بوده است. این شهر زیبا که در استان فارس و در جنوب کشور قرار گرفته است گویی تکه ای از بهشت خداست که بر روی زمین به انسان ها ودیعه داده شده است. شیراز یکی از شهرهای بزرگ ایران و یکی از کلانشهرهای این کشور و مرکز استان فارس است.
نام شیراز در کتابها و اسناد تاریخی، با نامهای مختلفی نظیر: «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیدهاست. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بودهاست. شیراز در دوران بنیامیه به محل فعلی منتقل میشود، و به بهای نابودیِ اصطخر – پایتخت قدیمیِ فارس – رونق میگیرد. این شهر در دوران صفاریان، بوییان و زندیان، پایتخت ایران بودهاست. شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبیاش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقعشدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصلخیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یک جانشینان و عشایر بودهاست. همچنین این شهر در مسیر راههای تجاری داخل ایران به بنادر جنوب مانند: بندر بوشهر قرار گرفتهاست.
شهر شیراز مرکز استان فارس است و در جنوب غربی ایران قرار گرفته است. شیراز از شمال به مرودشت و اردکان، از غرب به ممسنی و کازرون، از جنوب به فراشبند، فیروزآباد، جهرم و فسا و از شرق به استهبان، نیریز و ارسنجان محدود می رسد. مساحت شیراز ۸۹۱/۱۷۸ کیلومتر مربع است. طول آن ۴۰ کیلومتر و عرض آن ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر است و در منطقه ای به وسعت ۱۲۶۸ کیلومترمربع گسترده شده است. شیراز به سبب جاذبههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرامیخواند.
جمعیت شهر شیراز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، بالغ بر ۱٬۵۶۵٬۵۷۲ تن بوده، که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به ۱٬۸۶۹٬۰۰۱ تن میرسد. شیراز پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران است. شیراز پس از تبریز (در سال ۱۲۸۷ خورشیدی) و تهران (در سال ۱۲۸۹ خورشیدی)، سومین شهر ایران بوده، که در سال ۱۲۹۶ خورشیدی، نهاد شهرداری در آن تأسیس شد.
شهرداری شیراز به ۱۱ منطقهٔ مستقل شهری، تقسیم شده و جمعاً مساحتی بالغ بر ۲۴۰ کیلومتر مربع را شامل میشود. سرشماری عمومی نفوس و مسکن ایران بزرگترین سرشماری است که در این کشور انجام میگیرد. این سرشماری هر ده سال یک بار با هدف تعیین مشخصّات جمعیتی کشور ایران توسط مرکز آمار ایران انجام میگرفت. اما از سال ۱۳۸۵ به بعد هر پنج سال انجام میگیرد. در سرشماری ۱۳۹۰ جمعیّت ایران حدود ۷۵ میلیون تعیین شد. در ایران، بنابر مادّهٔ ۴ قانون مرکز آمار ایران، سرشماری عمومی نفوس و مسکن، هر پنج سال یک بار با فرمان رئیسجمهور اجرا میشود.
جمعیت شیراز در سال 85 عدد 1214808 بوده است.
جمعیت شیراز در سال90 عدد 1/460/665 بوده است.
جمعیت شیراز در سال 95 عدد 1/565/572 بوده است.
امار جمعیت شیراز در سال 1398 به یک میلیون و پانصد و شصت و شش هزار نفر رسیده است.
براساس گزارش نتایج اولیه سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ که از سوی درگاه آمار ایران منتشر شده است، آمار جمعیت کل کشور ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر اعلام شد که ۵۱ در صد آن را معادل ۴۰ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۴۴ نفر را مردان و ۴۹ درصد معادل ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۸ نفر ار ن تشکیل می دهند.
در سرشماری سال 95، جمعیت استان فارس چهار میلیون و 851 هزار و 274 نفر اعلام و شهرهای شیراز، مرودشت، کازرون و جهرم چهار شهر پرجمعیت و پاسارگاد کم جمعیت ترین شهر این استان اعلام شده است.
شیراز در سال های اخیر به شکل روز افزونی افزایش جمعیت ناشی از مهاجرت را تجربه کرده است. این طور که پیش می رود شاید روزی کار به جایی رسد که این شهر همپای کرج و تهران بیشترین نرخ رشد مهاجرت را داشته باشد. نرخ رشد جمعیت در این شهر 1.17 درصد است. اگر قرار بود متناسب با این نرخ رشد جمعیت شیراز بالا برود، شیراز باید در سال 90جمعیتی در حدود یک میلیون و 300 هزار نفر میداشت.
در سال 90 جمعیت شیراز به یک میلیون و 700 هزار نفر رسیده است. 400 هزار نفر بیشتر و این نتیجه افزایش مهاجرت های روز افزون به «بزرگترین ناحیه جمعیتی و اشتغال در جنوب کشور» است. این سال ها، سال اوج گرفتن بحران خشکسالی در فارس بوده و سال خالی شدن روستاهای فارس از سکنه، بنابراین هر روزه شاهد مهاجرت تعداد زیادی از ساکنین مناطق اطراف شیراز به سمت این شهر خواهیم بود.
درباره این سایت